Napsütésre és hatalmas hőségre számíthatunk a következő napokban

Megosztás

köpönyeg.hu tájékoztatása szerint szombaton kevés fátyol- és gomolyfelhő zavarja a napsütést, kicsi az esély csapadékra. 26 és 31 Celsius-fok közé melegszik a levegő. Az északkeleti szél csak néha lesz élénk.

A következő napokban tovább melegszik az idő és minden nap 30 fok körüli csúcsértékeket mérhetünk. Keddtől péntekig minden nap kialakulhat zápor, zivatar. A hőmérséklet az éjjeli órákban14-18 fok körül alakul majd. A hét második felében még nagyobb hőségre számíthatunk, a csúcsértékek akár a 30-32 fokot is elérhetik. Az ország más részein akár 38-40 fokig is melegedhet az idő.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A kánikula okozhat egészségügyi problémákat. A tartós hőség leginkább az időseket, és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. Hőségben a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is ügyeljen.

Kapcsolódó cikkek